• Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Veilig op vakantie
  • Grootste aanbod vakantiehuizen
 
Bij aankomst op vrijdag of maandag zijn de meeste vakantiehuizen beschikbaar. 
 
 
 

Zuid-Holland

Zuid-Holland is een van de meest dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde regio's ter wereld. In deze provincie wonen dan ook de meeste mensen van Nederland. Den Haag is de hoofdstad van de provincie, hoewel Rotterdam de grootste stad van de provincie is. In Zuid-Holland vind je veel afwisseling. Van de grote steden, tot de stranden en van de haven tot de tulpen in de Keukenhof. Voor natuur kun je bij Dordrecht terecht voor de Hollandse Biesbosch. 
 
Steden in Zuid-Holland
Hoewel Zuid-Holland qua oppervlak een relatief kleine provincie is, kent deze provincie veel steden. Zo heb je de grootste haven van Europa in Rotterdam. De schilderachtige steden Delft en Leiden. Natuurlijk het Binnenhof en het Catshuis in Den Haag. De Biesbosch nabij Dordrecht en niet te vergeten de kaasstad van het land, Gouda. 
 
Rotterdam
In Rotterdam vind je veel toeristische trekpleisters. Het is een stad met vele gezichten. De haven, het nachtleven, de winkelstraten inclusief de koopgoot en de kunst. Maar het belangrijkste is dat Rotterdam een Nederlandse architectuurstad is, innovatie het middelpunt is en de skyline voortdurend verandert. Met als misschien wel het meest bekende, de Erasmusbrug of Euromast. Je kunt alle kanten op lopen tussen de wolkenkrabbers van Rotterdam. Geweldige winkelmogelijkheden, heerlijk eten en talloze musea en attracties in het centrum en de omliggende gebieden. Verder kun je in Rotterdam ook nog naar de dierentuin Diergaarde Blijdorp. 
 
Den Haag
Den Haag is een van de meest bijzondere steden van Nederland. Niet alleen omdat onze regering hier is gevestigd, maar ook vanwege de vele monumenten, historische gemeenschappen en de ligging dicht bij de kust. Op Plein en Grote Markt zijn er vele gezellige restaurantjes die elke dag van de week bruisen. De soorten winkels variëren, net als de stad zelf. Van luxe warenhuizen en wereldberoemde merken tot gezellige straten, overal zijn boetiekjes en kleine accessoirewinkels, je vindt er van alles. Daarnaast biedt Den Haag ook veel kunst en culturen van wereldklasse. Verder kun je je in Den Haag ook vermaken bij Madurodam of het Omniversum. 
 
Leiden en Delft
Leiden en Delft zijn beide historische en schilderachtige steden. Toch zijn ze beide uniek op hun eigen manier. Leiden staat onder andere bekend voor haar Leidse hofjes. De stad telt maar liefst 35 hofjes. Verder zijn Leiden en Delft beide echte slentersteden. Je verkent de stad het best door er doorheen te wandelen. Delft staat onder andere natuurlijk bekend om het Delfts blauwe aardewerk. Bij Royal Delft en de Delftse Pauw kun je zelf ontdekken hoe dit al sinds de zestiende eeuw geproduceerd wordt. 
 
Dordrecht
Dordrecht is Nederlands oudste stad. Het rijke verleden van de stad is nog duidelijk zichtbaar. Je kunt Dordrecht het best wandelend verkennen. In de stad staat bijvoorbeeld het ‘rondje Dordt’ aangegeven, waarbij je langs de meeste hoogtepunten komt. Vlakbij Dordrecht vind je natuurlijk het Nationaal Park De Biesbosch. In De Biesbosch kun je heerlijk wandelen, fietsen of kanoën. 
 
Gouda
Gouda staat veelal bekend vanwege de wereldberoemde kaas. Het is dan ook de kaasstad van Nederland, maar eigenlijk nog veel meer dan dat. Gouda heeft een historisch centrum met pittoreske straatjes en sfeervolle winkeltjes. Tussen april en augustus wordt iedere donderdag een kaasmarkt georganiseerd. Deze kaasmarkt zit nog hetzelfde in elkaar als de kaasmarkt uit 1935. 
 
De stranden van Zuid-Holland
Zeg je Zuid-Holland, dan zeg je ook Scheveningen. Scheveningen is de meest bekende kustplaats van  Nederland. In Scheveningen vind je veel strandpaviljoens, restaurants en het Kurhaus. Scheveningen is echter niet de enige kustplaats waar je naar kunt ontvluchten vanuit de drukke Randstad. Je kunt een bezoekje wagen aan Kijkduin, Noordwijk of Katwijk. Bij Noordwijk vind je een duingebied waar je mooi kunt wandelen of fietsen. Veel strandtentjes zijn het gehele jaar open. 
 
Andere activiteiten in Zuid-Holland 
Zuid-Holland staat bekend om nog meer toeristische trekpleisters. In de lente vindt ieder jaar de Keukenhof plaats. Je kunt dan een bezoek brengen aan het grootste bloemenpark ter wereld. Jaarlijks komen ruim een miljoen bezoekers de Nederlandse tulpen aanschouwen. In Den Haag kun je naar Madurodam. In Madurodam kun je heel Nederland in één dag ontdekken. De miniatuurbeelden laten je goed zien wat Nederland allemaal te bieden heeft. Verder vind je in Zuid-Holland het UNESCO werelderfgoed, de Kinderdijk. Bij de molens van Kinderdijk kun je ontdekken hoe Nederland al 1000 jaar omgaat met het water. Panorama Mesdag kun je in Den Haag bezoeken, dit geeft een uniek beeld van Scheveningen in 1880. 
 
Vervoer in Zuid-Holland 
Per openbaar vervoer zijn bijna alle plaatsen en attracties goed te bereiken. Je kunt makkelijk reizen met trein, bus, tram, metro of waterbus. 
 

 

Waarom boeken via ons ?

  • Veilig op vakantie
  • Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Afhaalservice restaurants
  • Geen onverwachte kosten
  • Veilig en online betalen
  • Betrouwbare reviews
 
6872 beoordelingen
8,8

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,8.