• Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Veilig op vakantie
 
Bij aankomst op vrijdag of maandag zijn de meeste vakantiehuizen beschikbaar. 
 
 

Zeeland

De provincie Zeeland zegt het natuurlijk al. De provincie is een unieke combinatie van zee en land. Je kunt genieten van de mooiste stranden met helder water, maar ook van lekkernijen uit de zee zoals mosselen en kreeften. Ontdek de rijke natuur en geschiedenis over deze provincie. Om meer te weten te komen kun je naar een van de musea of ontdek alles over Deltawerken in Deltapark Neeltje Jans. De meest populaire plaatsen in Zeeland zijn Middelburg, Vlissingen en Domburg.

Middelburg
Middelburg is de hoofdstad van de provincie Zeeland. Het is een trotse stad met een rijk verleden. Je kunt gemakkelijk de hele dag slenteren door de smalle straatjes en de grachten bekijken van de oude binnenstad van Middelburg. Een andere optie is het maken van een rondvaart over de grachten. Ook kun je terecht in een van de goede restaurants met Zeeuwse specialiteiten. Geniet daar van een hapje of drankje. Naast de leuke bars en cafés kun je natuurlijk ook terecht voor het winkelaanbod waar Middelburg om bekend staat.

Vlissingen
Vlissingen ligt op het schiereiland Walcheren in Zeeland, een gebied dat bekend staat om zijn perfecte wandel- en fietsmogelijkheden. Daarnaast kun je diverse activiteiten beleven op het strand of flaneren langs de boulevards van Vlissingen. De boulevard van Vlissingen is de langste van heel Nederland. De stranden van Vlissingen zijn erg mooi. In de zomer is het heel goed mogelijk om ergens een muziekfestival, markt of kermis te bezoeken. Vlissingen is goed bereikbaar, het treinstation ligt direct aan zee. Wanneer je weinig bagage bij je hebt, kun je via de boulevard direct naar het centrum lopen (of je kunt een bus nemen). 

Domburg
Domburg staat natuurlijk bekend om zijn prachtige stranden, en je kunt er elk seizoen met het hele gezin van genieten. Als je meer van Domburg wilt ontdekken, is de Mondriaanroute een goede optie. Aan het begin van de 20e eeuw kwamen veel kunstenaars, waaronder Piet Mondriaan, voor inspiratie naar Domburg. Als je een natuurliefhebber bent, is fietsen of wandelen in het natuurgebied "De Manteling" geweldig. Het bos strekt zich uit van Domburg tot Oostkapelle, met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. In het Zeeuws Biologisch Museum Terra Maris kom je meer te weten over de flora en fauna van dit natuurgebied.

Renesse
Renesse is een populaire bestemming bij jong en oud. De natuuromgeving is erg mooi voor wandel- en fietsroutes. Het staat bekend als een populaire badplaats. De stranden zijn er uitgestrekt en schoon. Verder biedt Renesse een breed aanbod aan watersporten die je kunt uitproberen. Denk aan kitesurfen of windsurfen, maar ook vliegeren. Je kunt er ook zelfs surfen, waterskiën of duiken. Op het strand vind je vele strandtenten waar er voor iedereen wat lekkers te vinden is.

Andere plaatsen in Zeeland
Naast Middelburg, Vlissingen en Domburg zijn er zeker nog genoeg andere plaatsen die de moeite waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan Goes of Zierikzee. In Goes vind je het winkelhart van Zeeland. Zierikzee staat bekend om de vele historische gebouwen. Een uniek dorpje in Zeeland is Veere. Het is maar een klein plaatsje maar het is een bezoek zeker waard. Of kijk eens naar het authentieke vissersdorp Yerseke.

Musea in Zeeland
Voor wie zich meer wil verdiepen in de historie van Zeeland of de deltawerken, kent Zeeland een handvol musea. Het MuZEEum is het Zeeuws Maritiem museum en is gelegen in Vlissingen. Het MuZEEum maakt gebruik van multimedia-technieken om het maritieme verleden tot leven te brengen. Het Museum is geschikt voor kinderen. Een ander museum in Zeeland is het Bevrijdingsmuseum Zeeland. De provincie speelde een belangrijke rol bij de bevrijding van Nederland. Leer hier meer over de slag om de Schelde. Andere musea zijn het Zeeuws Museum en Het Watersnoodmuseum.

De Deltawerken
De Deltawerken vormen samen de grootste stormvloedkering ter wereld. Het laat goed zien hoe Nederland omgaat met water. De populairste plek van de Deltawerken is de Oosterscheldekering. Middenin de Oosterscheldekering tref je Neeltje Jans. Neeltje Jans is een park in het thema van water, gelegen op een eilandje. Je kunt hier goed genieten van de mooie natuur en de technieken bewonderen. Ook kun je bij Neeltje Jans een bezoek brengen aan Delta Experience, hier leer je alles over de watersnoodramp van 1953.

Natuurstranden in Zeeland
Overal in Zeeland vind je prachtige stranden. Maar ben je op zoek naar rustigere stranden, waar je vooral kunt genieten van de natuur, zijn de natuurstranden eventueel een betere keus. Veel natuurstranden liggen in een duingebied. Zo heb je bijvoorbeeld de Zwarte Polder bij Nieuwvliet-Bad of ’t Oude Vuur bij Nieuw-Haamstede.

 

 

Waarom boeken via ons ?

  • Veilig op vakantie
  • Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Afhaalservice restaurants
  • Geen onverwachte kosten
  • Veilig en online betalen
  • Betrouwbare reviews
 
6743 beoordelingen
8,8

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,8.