• Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Veilig op vakantie
 
Bij aankomst op vrijdag of maandag zijn de meeste vakantiehuizen beschikbaar. 
 
 

Utrecht

Ondanks dat Utrecht de kleinste provincie van Nederland is, heeft het toch veel te bieden. Utrecht is het geografisch centrum van ons land. Er zijn sfeervolle steden, zoals Utrecht en Amersfoort. Maar ook prachtige natuurgebieden. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Utrechtse Heuvelrug of de Vinkeveense Plassen. In de provincie wonen 1,3 miljoen mensen, waarvan de meesten in de gelijknamige hoofdstad Utrecht.

Utrecht, de hoofdstad
De stad Utrecht is het kloppende middelpunt van het land. De stad is gebouwd rondom de domtoren. Vanuit bijna elke plek heb je dus uitzicht op de domtoren. De stad staat bekend voor zijn vele mooie grachten. De stad maakt van haar mooie grachten goed gebruik met allerlei leuke horecagelegenheden aan het water. Buiten de domtoren vind je nog andere prachtige gebouwen in de stad. Je kunt de stad het best verkennen door er doorheen te slenteren. Je kunt in deze stad ook fantastisch winkelen. Je hebt het grote overdekte winkelcentrum Hoog Catharijne. Maar in de binnenstad zelf kun je minstens net zo goed slagen. Je slentert dan langs de grachten door de autovrije straten.

Activiteiten in Utrecht
In de stad Utrecht is er genoeg te beleven. De Oude Hortus is een leuke tijdsbesteding als je van groen houdt. De Oude Hortus is de oude botanische tuin van de Universiteit Utrecht. Je kunt hier twee tuinroutes volgen door de Regiustuin en de Cottagetuin. Een andere tuin is het pandhof van de Dom. Het is de achtertuin van de Domkerk. Als je meer van architectuur houdt, is het Rietveld Schröderhuis een aanbeveling. In een rondleiding van één uur zie je hoe dit huis speelt met flexibele ruimtes, lijnen en kleuren. Iedere avond kun je de Trajectum Lumen volgen in de stad. Het is een looproute waarbij je allerlei lichtshows en verlichte tunnels passeert. Je ziet met deze route andere gedeelten van Utrecht dan dat je normaal zou doen.

Musea in Utrecht
Mocht je een museum willen bezoeken, dan heb je in de stad Utrecht ook de keus. Het Museum Speelklok is een vrolijk museum. Alles staat hier in het teken van muziek. Verder geeft het nieuwe inzichten in de muziekdoosjes. Je kunt ook naar het Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht. Tijdens een rondleiding leer je veel over sterrenkunde, in de maanden oktober tot en met maart kun je hier ’s avonds sterren bekijken. Het Nijntje museum is hét museum voor peuters en kleuters. De kleine kunnen hier de wereld op spelenderwijs ontdekken. In het Nijntje museum zie je de wereld van Nijntje in het klein. Het zijn herkenbare figuren voor de peuters en kleuters. Tenslotte kun je in Utrecht ook nog het spoorwegmuseum ontdekken.

Amersfoort
Als je door het centrum van Amersfoort loopt, kom je oude stratenpatronen tegen en sta je versteld van historische panden en goed onderhouden monumenten. Dit is een mooi, compact stadscentrum, ideaal voor dagtochten. Dat komt mede door de mooie binnenstad, de mooie grachten, talloze winkels en gezellige terrassen en restaurants Amersfoort trekt jaarlijks meer dan een miljoen dagtoeristen. Het hoogtepunt van Amersfoort is voor sommigen waarschijnlijk het Mondriaanhuis. Je kunt hier een kijkje nemen in het geboortehuis van Piet Mondriaan. Verder heeft Amersfoort een goede reputatie op het vlak van bierbrouwerijen. Het kan een leuke toevoeging zijn om enkele speciale biertjes op te zoeken. Wanneer je in Amersfoort bent, bezoek dan ook de Onze Lieve Vrouwetoren, de stadspoort en de Koppelpoort.

Veenendaal
Als je van cultuur houdt, heeft Veenendaal veel bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de Oude Kerk of Sint-Salvatorkerk op de markt. Deze kerk werd gesticht in 1566 en is nog steeds mooi. Maar ook de oude molen "de Vriendschap" is een bezoek waard. Vroeger werd hier tarwe gemalen en de molen wordt nog steeds regelmatig gebruikt. Veenendaal is tevens een goede stad om te winkelen. Bij de Passage, Corridor en Scheepjeshof shop je deels overdekt.

Natuur in Utrecht
Ondanks dat de provincie klein is, biedt het veel natuur. De Utrechtse heuvelrug is een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Een groot deel van het park bestaat uit dennenbos en loofbos. In het westen kun je ook uitgestrekte vlaktes vinden met heide, meren, graslanden en zandverstuivingen. Bezoek in Utrecht ook de Vinkeveense plassen, de Hollandse Waarden of de Vechtstreek.

Andere activiteiten in Utrecht
In de provincie Utrecht is het geen verkeerde keuze om een bezoek te brengen aan een van de vele kastelen. Laat je betoveren door het grootste kasteel van Nederland, Kasteel de Haar. Of breng een bezoek aan Kasteel Groeneveld of Kasteel Drakensteyn, op steenworpafstand van Paleis Soestdijk. Je kunt ook dierenparken bezoeken. In Rhenen heb je het Ouwehands Dierenpark Rhenen of je kunt naar Dierenpark Amersfoort.

 

Waarom boeken via ons

  • Veilig op vakantie
  • Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Afhaalservice restaurants
  • Geen onverwachte kosten
  • Veilig en online betalen
  • Betrouwbare reviews
 
6872 beoordelingen
8,8

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,8.