• Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Veilig op vakantie
 
Bij aankomst op vrijdag of maandag zijn de meeste vakantiehuizen beschikbaar. 
 
 

Overijssel

Overijssel staat bekend om haar polders, meren en beken. Maar je vindt er ook mooie historische steden zoals Zwolle, Kampen en Deventer. Voor toeristen is vooral Giethoorn een bekende plek. Giethoorn wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd. Verder vind je in Overijssel nog het grote gebied Twente. In Twente vind je steden als Enschede, Hengelo en Oldenzaal. De provincie biedt veel variatie op het gebied van natuur en ook met kinderen is Overijssel een geschikte bestemming.

Zwolle
Zwolle is een levendige stad met een middeleeuws centrum. Zwolle is ook de hoofdstad van de provincie. Zwolle heeft een prachtig theater, veel verschillende winkels, een keur aan fantastische hotels en restaurants en diverse mooie parken. Deze stad heeft wat je verwacht van een moderne stad, met behoud van de intimiteit van vroeger. Zwolle kenmerkt zich door zijn eeuwenoude gevels, stadsmuren en torens, de 600 jaar oude Sassenpoort en de met sterren bezaaide stadsgracht, omzoomd met imposante herenhuizen en bomen. De peperbustoren is kenmerkend voor Zwolle. De toren is een echte blikvanger. Je kunt hem ook beklimmen voor een uitzicht over de stad.

Kampen
Kampen is, net als Zwolle, een Hanzestad. Kampen heeft een eeuwenlange traditie van handel en scheepvaart. Deze traditie schemert door wanneer je Kampen verkent. De stad kent vele stadsmonumenten. De beste manier om deze te ontdekken is het maken van een stadswandeling. Zo wandel je onder andere langs de Sint Nicolaaskerk, het Gotische huis, de stadspoorten en een replica van ‘De Kamper Hanze Kogge’, een middeleeuws handelsschip. Mocht je meer informatie willen vergaren over de geschiedenis van de stad, kun je het Stedelijk Museum bezoeken.

Deventer
Net als in Kampen en Zwolle, schijnt de rijke historie van Deventer door in de hele stad. Deventer was ook een Hanzestad. Ook Deventer kun je het best ontdekken door een wandeling door de stad te maken. Bijzonder in de stad zijn het gemeentehuis en de Lebuïnuskerk. Bezoek je graag een museum, dan zijn zowel Museum de Waag als het Speelgoedmuseum goede opties. Voor een mooi uitzicht kun je een wandeling langs de rivier maken. Verder staat Deventer bekend om culturele evenementen zoals de boekenmarkt, Deventer op Stelten en Dickens Festijn.

Giethoorn
Giethoorn is een klein dorpje met een idyllische sfeer. Het ligt in het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Er zijn talloze boerderijen met een rieten dak, verspreid over kleine eilandjes die met meer dan 170 houten bruggetjes verbonden worden. Door het vele water zijn de eilandjes dus alleen bereikbaar via bruggetjes of met een typisch Gieters bootje. Deze bootjes worden ‘punters’ genoemd. Bij een bezoek aan Giethoorn kun je de omgeving ook verkennen met zo’n punter. Maar je kunt ook voor een fluisterboot of rondvaartboot kiezen.

Enschede
Enschede is een veelzijdige stad. Het is onder andere een heerlijke stad om te shoppen. De stad bestaat uit een oud centrum en een nieuw centrum. In het oude centrum liggen de gezellige restaurantjes en terrasjes. In het nieuwe centrum bevinden zich de winkels. Enschede organiseert ieder jaar steeds meer evenementen, zoals Freshtival en Grolsch Summer Sounds. Vlakbij Enschede ligt De Waarbeek, een attractiepark voor kinderen. De Waarbeek heeft een rodelbaan, je kunt in de botsauto’s en in een ouderwetse carrousel.

Natuur in Twente
De regio Twente staat bekend om het prachtige landschap. Het gebied grenst aan Duitsland. Het is een heuvelachtig gebied. Springendal is een van de hoogtepunten van de natuur in Twente. Dit gebied wordt ook wel ‘de tuin van Nederland’ genoemd. Twente is vooral geliefd door reizigers die op fietsvakantie gaan. Ieder jaar komen zij naar de dorpjes Denekamp, De Lutte, Losser, Ootmarsum, Tubbergen en Weerselo.

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug
Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug ligt vlakbij Nijverdal. De Sallandse Heuvelrug is een omvangrijk natuurgebied met bossen en heidevelden. In feite is de heide een van de langst aangesloten heidevelden van Europa. De steenmarter, das, bunzing, vos, ree en ongeveer 75 soorten vogels zijn permanente bewoners van het natuurgebied. Er zijn verschillende uitzichtpunten op de Sallandse Heuvelrug, waar je kunt genieten van de prachtige natuur en rustige flora en fauna.

Avonturenpark Hellendoorn en Attractiepark Slagharen
Voor attractieparken in Overijssel kun je terecht in Hellendoorn en Slagharen. Beide parken zijn ideaal voor gezinnen met kinderen. In Slagharen zijn zowel attracties voor de allerkleinsten, maar ook spannende attracties voor de wat oudere kinderen of volwassenen. Je vindt er ook een Mexicaans waterpark. In Avonturenpark Hellendoorn zijn er meer dan 30 attracties en shows. Het park richt zich op gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Je kunt er ook lasergamen.
 

Waarom boeken via ons

  • Veilig op vakantie
  • Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Afhaalservice restaurants
  • Geen onverwachte kosten
  • Veilig en online betalen
  • Betrouwbare reviews
 
 
6872 beoordelingen
8,8

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,8.