• Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Veilig op vakantie
 
Bij aankomst op vrijdag of maandag zijn de meeste vakantiehuizen beschikbaar. 
 
 

Noord-Holland 

In Nederland kun je natuurlijk niet om de provincie Noord-Holland heen met de hoofdstad Amsterdam. In Amsterdam vind je veel toeristische trekpleisters. De stad ontvangt dan ook jaarlijks veel toeristen. Maar Noord-Holland is natuurlijk meer dan alleen Amsterdam. Je kunt bijvoorbeeld de steden Volendam, Zaandam, Haarlem en Alkmaar bezoeken. Verder heb je nog een aantal leuke kustplaatsen zoals Bloemendaal en Egmond aan Zee. Het Waddeneiland Texel hoort ook bij de provincie. 
 
Amsterdam
Amsterdam is de hoofdstad van het land en is ook de stad met het grootste inwonertal. De stad wordt steeds drukker en dat schrikt sommigen af. Gelukkig is de stad groot genoeg waardoor je ook andere leuke dingen kunt doen. Bezoek bijvoorbeeld het IJplein of het Havengebied. Je kunt natuurlijk een wandeling maken door het Vondelpark of breng een bezoek aan Artis. De winkelstraten van Amsterdam zijn ook populair, je vindt er namelijk enorm veel verschillende merkwinkels en boetiekjes. 
 
Attracties in Amsterdam
Je kunt vast wel één van de toeristische attracties van Amsterdam noemen. Het Rijksmuseum bijvoorbeeld is het meest bekende museum van Nederland. Met historische hoogtepunten in de Nederlandse kunstcultuur die hier te aanschouwen zijn. Je ziet er onder andere de Nachtwacht en het Melkmeisje. Je kunt het Anne Frank Huis bezoeken, dit is het Achterhuis, waar Anne Frank het wereldberoemde dagboek schreef in de Tweede Wereldoorlog. Verder kun je een bezoekje brengen aan NEMO, waar experimenten en science shows centraal staan. Bij This Is Holland kun je een unieke vliegervaring ervaren en bij WONDR Experience kun je terecht voor een speeltuin voor volwassenen. Maak daar de leukste Instagram kiekjes. 
 
Haarlem 
Veel mensen denken dat Amsterdam dan ook meteen de hoofdstad is van Noord-Holland. Haarlem is echter de hoofdstad van deze provincie. De stad heeft veel monumentale panden en oude panden. Het wordt ook wel de meest Vlaamse stad van het noorden genoemd. Dit duidt op de bourgondische sfeer in de stad. 
 
Alkmaar 
Alkmaar staat bekend om kaas. Al 400 jaar wordt hier een kaasmarkt gehouden. Je vindt er ook het Hollands Kaasmuseum. Het Stedelijk Museum, het Beatles Museum en het Nationaal Biermuseum zijn andere musea die je in Alkmaar tegenkomt. Alkmaar heeft een mooi oud centrum met leuke terrasjes en winkelstraatjes. 
 
Volendam 
Volendam is het bekendste vissersdorp van het land. Je kunt er de oude haven bezoeken met oud-Hollandse schepen. Je kunt een boottochtje maken naar Marken met de Volendam-Marken Express. Of laat je in traditionele klederdracht fotograferen. Andere plaatsjes die het waard zijn om te bezoeken zijn Edam, Monnickendam of Marken. 
 
Stranden in Noord-Holland
Noord-Holland is een van de provincies met mooie kustplaatsen. Zandvoort wordt ook wel de Parel aan zee genoemd. De stad heeft kilometerslange schone stranden. Zandvoort wordt omgeven met prachtige duingebieden. Andere kustplaatsen die het overwegen waard zijn, zijn Bloemendaal, Egmond aan Zee, Bergen aan Zee en Julianadorp. Voor Ibiza sferen kun je het best naar Bloemendaal en Bergen aan Zee is the place to be voor leuke kunstmarkten. 
 
Texel
Texel is het grootste eiland van de Nederlandse Waddeneilanden. Je vindt er 30 kilometer aan zandstranden. Verder zul je niet teleurgesteld raken door het aanbod aan natuur, vogels en zelfs zeehonden. Om op Texel te geraken duurt het twintig minuten met de boot vanaf Den Helder. De Waddenzee staat niet voor niets op de lijst van UNESCO. Je kunt er prachtig wandelen, fietsen, wadlopen of zelfs parachutespringen. 
 
Droogmakerij de Beemster en de Schermer
De Droogmakerij de Beemster en de Schermer vormen samen een uniek poldergebied dat een plekje heeft verdiend op de lijst van UNESCO. Al meer dan 400 jaar terug veranderde de Beemster van een binnenmeer tot een fraai landschap. Dit gebeurde met kracht van 43 molens. De Beemster is het voorbeeld geweest voor vele andere droogmakerijen, onder andere de Schermer. In de Schermer vind je vandaag de dag ook nog veel molens. Het gebied wordt nu bewoond door unieke moerasvogels. Je kunt er prachtig fietsen of je kiest ervoor om mee te gaan met een georganiseerde vaartocht. 
 
Zaanse Schans
Met een bezoek aan de Zaanse Schans krijg je een goede indruk van het leven in de zeventiende en achttiende eeuw. Je komt authentieke molens tegen, traditionele huisjes, een kaasboerderij en andere ambachten. Je vindt er meerdere musea, zoals de museumwinkel. Dit is een winkel van voordat de grote supermarktketens bestonden. Je kunt de Zaanse Schans ook per boot ontdekken. 
 
Vervoer in Noord-Holland 
De hele provincie is goed te bereizen met het openbaar vervoer. De meeste steden hebben een treinstation en treinen rijden regelmatig. Je kunt ook reizen met de bus, tram of metro. 

 

Waarom boeken via ons ?

  • Veilig op vakantie
  • Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Afhaalservice restaurants
  • Geen onverwachte kosten
  • Veilig en online betalen
  • Betrouwbare reviews
 
6872 beoordelingen
8,8

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,8.