• Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Veilig op vakantie
 
Bij aankomst op vrijdag of maandag zijn de meeste vakantiehuizen beschikbaar. 
 
 

Noord-Brabant

De zuidelijke provincie Noord-Brabant is na Gelderland de grootste provincie van Nederland. Er wonen ongeveer 2,5 miljoen mensen. De hoofdstad van Noord-Brabant is Den Bosch, maar er zijn ook andere steden te bezoeken zoals Eindhoven of Breda. Buiten de steden vind je in Noord-Brabant veel natuur.

Steden in Noord-Brabant
De meeste Brabantse inwoners wonen in steden. De vier grootste steden Den Bosch, Eindhoven, Tilburg en Breda liggen in het verlengde van elkaar. Kleinere steden zijn Roosendaal en Helmond.

Den Bosch
Den Bosch is de hoofdstad van Noord-Brabant maar het is niet de grootste stad van de provincie. Door de veelzijdigheid zal deze stad niet snel teleurstellen. Voor enthousiaste cultuursnuivers zijn er musea, rondvaarten en stadswandelingen. Bevind je in het centrum bij de Sint-Janskathedraal of het stadhuis van Den Bosch. Shopaholics kunnen terecht bij de verschillende winkelstraten. De kinderen zullen zich prima vermaken in verschillende activiteiten. Wat tussendoor niet vergeten mag worden is dat je in het centrum van de stad kunt genieten van hapjes en drankjes in een gezellig café en restaurant. 

Eindhoven
Eindhoven is de vijfde grote stad van Nederland. Het is vooral een uitdagende stad op het vlak van technologie, design en kennis. Eindhoven is, dankzij Philips, de stad van de gloeilamp. Het is een andere stad dan anderen. Je voelt echt het industriële en de ontwikkelingen op het designgebied maken de stad echt. Een jaarlijks terugkerend evenement is Glow Eindhoven. Ieder jaar wordt er een route uitgezet waarbij je langs meerdere lichtshows en verlichting wandelt. Glow wordt ieder jaar populairder en breidt zich ieder jaar uit.

Tilburg
Tilburg is typisch Brabants. Om te winkelen kun je goed slagen in het Dwaalgebied. Er zijn grote ketens te vinden, maar ook kleine boetiekjes. Ook voor een goede lunch, een gezellig terras of lekker diner ben je hier op de juiste plek. De grote jaarlijkse trekpleister van Tilburg is de Tilburgse kermis. Dit is de allergrootste kermis van de gehele Benelux en trekt ieder jaar zo’n 1,5 miljoen bezoekers. De kermis staat tien dagen lang in de maand juli. Andere trekpleisters zijn het TextielMuseum en het Tekenlokaal van Vincent van Gogh.

Breda
Breda is een knusse, bourgondische en vooral gezellige stad. Je vindt er diverse terrasjes die dicht bij elkaar gelegen zijn. Ook om te shoppen kun je hier goed terecht. Je vindt er prachtige monumenten uit de Nassau Tijd zoals de Grote Kerk, het Begijnhof en Kasteel Breda. Voor een mooie natuurwandeling kun je naar het Mastbos. Vlakbij het Mastbos vind je het Kasteel Bouvigne, een mooi kasteel op het water. Achter het Mastbos vind je de Galderse Meren, waar het in de zomer heerlijk vertoeven is.

Natuur in Noord-Brabant
Noord-Brabant biedt diverse natuurgebieden. Maar liefst vier nationale parken liggen binnen de grenzen van deze provincie. In Brabant kun je dus perfect een stad met natuur combineren. Er zijn weidse heidevelden met mooie uitzichten en uitgestrekte bossen tot bijzondere watergebieden. De natuurgebieden die je vindt zijn de Biesbosch, de Groote Peel, de Loonse duinen en de Drunense duinen.

Biesbosch in Noord-Brabant
Het Biesbosch Nationaal Park is het grootste zoetwatergetijdengebied in Europa. Je kunt er allerlei dingen ondernemen. Vaar bijvoorbeeld langs de bossen, kajak in kronkelende kreken, wandel over ruige paden en fiets op open gras vol watervogels. In de Biesbosch zou je ook zo maar eens een paar bevers tegen kunnen komen.

de Groote Peel
De Groote Peel ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant. Het Peelgebied is een van de meest vogelrijke natuurgebieden van West-Europa. Je vindt er veel moeras, open heiden, stille bosjes en ruige zandgebieden.

De Loonse en Drunense duinen
Dit nationale park vind je tussen Tilburg, Waalwijk en Den Bosch. De Loonse en Drunense duinen vormen samen met andere kleine natuurgebieden het nationaal park. De duinen zijn geven prachtige vergezichten. Het is het grootste stuifzandgebied van heel West-Europa.

Andere bezienswaardigheden en activiteiten in Noord-Brabant
Naast de steden en nationale parken heeft Noord-Brabant nog meer te bieden. Zo tref je bijvoorbeeld een van de populairste trekpleisters van het hele land in Noord-Brabant. De Efteling trekt jaarlijks meer dan vijf miljoen toeristen. De Efteling is het grootste pretpark van Nederland en is vooral uniek door het sprookjesbos. Verder vind je vlakbij Tilburg het Safaripark Beekse Bergen. In dit safaripark heb je de mogelijkheid om door de dierentuin te lopen, maar er is ook een gedeelte waar je met de auto daadwerkelijk op safari kunt. Je rijdt dan tussen de giraffen, kamelen en andere dieren.
 

 

Waarom boeken via ons ?

  • Veilig op vakantie
  • Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Afhaalservice restaurants
  • Geen onverwachte kosten
  • Veilig en online betalen
  • Betrouwbare reviews
 
6872 beoordelingen
8,8

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,8.