• Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Veilig op vakantie
 
Bij aankomst op vrijdag of maandag zijn de meeste vakantiehuizen beschikbaar. 
 
 

LImburg

Limburg is de meest zuidelijke provincie van ons land. De hele provincie leeft voor het bourgondische leven. Je vindt er de historische steden Maastricht en Roermond. Maar ook kleinere plaatsjes zijn leuk om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Valkenburg of aan Thorn. De provincie heeft naast het bourgondische ook flink wat te bieden op gebied van natuur. Kortom, je hebt hier heel wat te ontdekken. 
 
Maastricht 
Wie Maastricht zegt, zegt het Vrijthof, André Rieu of de Sint-Pietersberg. Het Vrijthof is het populaire plein middenin Maastricht. Het is een stad omringt met mooie natuur. Je vindt er historische straatjes. Met de binnenstad direct aan de Maas, zul je vanuit vele plekken een leuk uitzicht hebben op het water. Het centrum kun je het best wandelend verkennen, dan zul je al snel niet kunnen ontkomen aan de winkelstraten en de pittoreske steegjes. Vlakbij Maastricht vind je het Bonnefantenmuseum. Het Bonnefantenmuseum is een unieke combinatie van oude en hedendaagse kunst. Verder kun je in Maastricht Fort Sint Pieter bezoeken. Het fort staat op de Sint-Pietersberg. Direct onder het fort zijn de grotten van Sint Pieter gelegen. 
 
Roermond 
Roermond is een ‘bisschopsstad’ wat betekent dat er mooie kerken te zien zijn. Zo is er de St. Christoffelkathedraal en de Minderbroederskerk. Vlakbij Roermond vind je de prachtige natuurgebieden de Maasplassen en Nationaal Park de Meinweg. Je kunt hier heerlijk wandelen of fietsen. Waar Roermond het meest bekend om staat is de grootste designer outlet van de Benelux. Je vindt hier 150 winkels met meer dan 200 merken. In Roermond kun je grote merken shoppen voor kortingen tot zelfs 70%. 
 
Venlo 
Na Maastricht is Venlo de grootste stad van Limburg. Venlo is een groene stad direct aan de Maas. De oude binnenstad geeft plek voor veel terrasjes. De bourgondische uitstraling is hier duidelijk zichtbaar. Vanaf Venlo ben je vlakbij het pretpark Toverland. Toverland, gelegen in Sevenum, is een sterk opkomend pretpark dat zich blijft uitbouwen. Uiteindelijk wil Toverland net zo groot worden als de Efteling. 
 
Natuur in Limburg 
In Limburg vind je verschillende prachtige natuurgebieden. Het Nationaal Park De Groote Peel ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant. Het Peelgebied is een van de meest vogelrijke natuurgebieden van West-Europa. Je vindt er veel moeras, open heiden, stille bosjes en ruige zandgebieden. De Meinweg, ten oosten van Roermond is een bijzonder natuurgebied. Het is een heuvelachtig landschap. Ook vlakbij Roermond vind je de Maasplassen. Bij de Maasplassen draait het om watersport. Om een goede indruk van het gebied te krijgen, kun je gebruik maken van een van de rondvaarten.

Valkenburg aan de Geul
Valkenburg aan de Geul is slechts een kleine gemeente. Het plaatsje ligt vlakbij Maastricht. Toch is het niet voor niets dat Valkenburg jaarlijks massa’s aan toeristen trekt. Bezoekers komen voor grotten en mijnen met schilderingen uit de Romeinse tijd. Ook kun je het Kasteel Valkenburg bezoeken. Vanaf het kasteel heb je een schitterend uitzicht op het fraaie Limburgse landschap. Verder vind je in Valkenburg het kuuroord Thermae 2000, waar je kunt genieten van moderne spa.

Thorn
Een ander klein plaatsje is het witte stadje Thorn. Thorn was vroeger een piepklein vorstendom maar tegenwoordig trekt het veel bezoekers. De plaats staat bekend om haar witgeschilderde monumenten en gebouwen. Het stadje kent een bijzondere historie, meer hierover leer je in het gemeentemuseum Land van Thorn. Sla zeker de Abdijkerk niet over en na een stadswandeling kun je een van de gezellige terrasjes bezoeken.

Landgraaf
De naam van Landgraaf is te danken aan een heel bijzondere prehistorische gracht die door het gebied loopt. Tegenwoordig verbindt deze droge gracht, bekend als de ‘Landgraaf’, de woonwijken van het gebied met de prachtige omgeving, voornamelijk bestaande uit heide. Een keer per jaar wordt Pinkpop in Landgraaf georganiseerd. Pinkpop is een bekend meerdaags festival. Verder kun je in Landgraaf SnowWorld bezoeken. In deze grote sneeuwhallen kun je skiën, snowboarden en après-skiën.

Andere activiteiten in Limburg
Limburg is een uitgestrekte provincie en heeft nog meer te bieden. Zo kun je in Arcen bijvoorbeeld de Kasteeltuinen bezoeken. In de Kasteeltuinen wandel je door vijftien verschillende tuinen. In Arcen vind je daarnaast het Thermaalbad Arcen, waar je heerlijk kunt genieten van de spa. Verder zou je ook een bezoekje kunnen brengen aan Vaals. Vaals is gelegen in Zuid-Limburg en vormt het drielandenpunt. Hier komen de landen Nederland, België en Duitsland samen. In Vaals vind je leuke, bijzondere boetiekjes en mooie natuurgebieden. Tenslotte kun je in Kerkrade de GaiaZOO bezoeken. De dierentuin is ingericht in het thema van de wereld en biedt veel bijzondere en unieke dieren.
 

 
  • Veilig op vakantie
  • Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Afhaalservice restaurants
  • Geen onverwachte kosten
  • Veilig en online betalen
  • Betrouwbare reviews
 
6872 beoordelingen
8,8

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,8.