• Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Veilig op vakantie
 
Bij aankomst op vrijdag of maandag zijn de meeste vakantiehuizen beschikbaar. 
 
 

Gelderland

Gelderland is de grootste provincie van Nederland. Er wonen zo’n twee miljoen inwoners. Deze provincie is een combinatie van alles. Je hebt de prachtige natuur op de Veluwe, je kunt een heerlijk dagje uit in de steden Nijmegen en Arnhem en je hebt bijzondere kastelen in de Achterhoek. In Gelderland vind je ook de Apenheul, leuk voor groot en klein. Of kies voor een bezoek aan een van de musea.

Nijmegen
Nijmegen is een vestingstad. Het sfeervolle Nijmegen is zeker een bezoekje waard. Je ziet hier niet alleen de overblijfselen van de periode dat de Romeinen een administratief en economisch centrum vestigden, maar ook vele gezellige pleintjes, parken, winkelstraten en talloze sfeervolle cafés en restaurants. Nijmegen staat vooral bekend om de jaarlijkse Nijmeegse Vierdaagse. Dit is het grootste wandelevenement ter wereld. Ieder jaar in juli vertrekken er dan 40.000 wandelaars om vier dagen lang 30, 40 of 50 kilometer per dag te lopen.

Arnhem
Arnhem is de hoofdstad van de provincie Gelderland. De stad kent een rijke en bewogen geschiedenis. Dit is terug te zien in de monumentale gebouwen in de stad. Arnhem is ook wel de groene poort naar de Veluwe. Arnhem is ook een goede locatie om heerlijk te winkelen. In het spijkerkwartier en de 7straatjes slenter je voorbij leuke boetiekjes met uniek aanbod. In Arnhem is het ook het overwegen waard om de Eusebiuskerk te bezoeken. Deze kerk heeft een punt waar je enkel op glas staat, je kunt dus onder je voeten Arnhem zien.

Apeldoorn
Stedelijkheid en natuur treffen elkaar in Apeldoorn op een unieke manier. Apeldoorn is het meest bekend vanwege het Paleis het Loo. Ook apenheul ligt bij Apeldoorn om de hoek. Maar vergeet de binnenstad van Apeldoorn niet, hier word je verrast door de bijzondere combinatie van restaurants, kunst, cultuur, bekende winkelketens en lokale experts. Het compacte winkelgebied is goed aangekleed met diverse pleintjes en steegjes waar de meeste restaurants zich bevinden. In het centrum vind je elke zaterdag ook het grote overdekte winkelcentrum Oranjerie, het CODA museum en de grote markt op het marktplein. De binnenstad garandeert dat je op een dag veel kunt winkelen of een gezellige avond kunt doorbrengen.

Activiteiten in Nijmegen
Vlakbij Nijmegen vind je kasteel Wijchen. Dit prachtige kasteel met een schilderachtig rustig landschap als achtergrond werd gebouwd en gerenoveerd in opdracht van Emilia van Nassau. Tegenwoordig is dit educatieve kasteelmuseum open voor het publiek. Ook vlakbij Nijmegen vind je de Tuinen van Appeltern. De Tuinen van Appeltern is het grootste park in Nederland voor tuininspiratie. Met meer dan 200 verschillende tuinen kun je hier de laatste trends en ontwikkelingen voor tuinen volgen. In Berg en Dal vind je het Afrika museum. Het Afrika museum bestaat uit een binnen- en buiten gedeelte. In het buitengedeelte zie je hoe sommige Afrikaanse dorpjes gebouwd zijn.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe
In de Veluwe kun je prachtig wandelen. De Veluwe zijn 5400 hectare aan bossen, heidevelden, vennen en stuifzanden. In dit schone natuurgebied heb je ook de mogelijkheid om een van de 1800 gratis witte fietsen te gebruiken. In het gebied is er 40 kilometer aan fietspaden, dat betekent veel meters trappen. Het Kröller-Müller museum is het culturele hoogtepunt van De Hoge Veluwe. Hier vind je de grootste privécollectie van Van Gogh en een van de mooiste beeldentuinen van Europa. Andere bezienswaardigheden in de Veluwe zijn het Jachthuis Sint Hubertus en het Museonder.

De Achterhoek
De Achterhoek kenmerkt zich door typische boerderijen en majestueuze kastelen op het platteland. Er zijn geen grote steden, alleen dorpen, weilanden vol met bossen en beekjes. Je kunt hier prachtig wandelen of fietsen. Er zijn ook speciale fietsroutes waarmee je langs de meest bijzondere landhuizen, kastelen en tuinen fietst.

Musea in Gelderland
In Arnhem kun je naar het openluchtmuseum, hier krijg je een indruk van hoe het leven er enkele eeuwen geleden uitzag in Nederland. Je kunt in Arnhem ook naar het Nederlands Watermuseum. Hier kunnen kinderen proefjes doen en interactief zijn met water. Een ander museum in Arnhem is het wijnmuseum. Hier leer je alles over wijn en daar hoort wijn proeven natuurlijk ook bij. Verder vind je in Gelderland diverse musea waarbij je meer leert over de Tweede Wereldoorlog.

Andere tips voor Gelderland
De provincie Gelderland heeft nog veel meer te bieden. Bekijk bijvoorbeeld ook eens de steden Doetinchem, Deventer of Winterswijk. Zutphen is ook een mooie stad met historische hoogtepunten. En vergeet Burgers Zoo niet, vlakbij Arnhem. Mocht je in augustus Gelderland willen bezoeken, mis dan het ultieme ballonfeest in Barneveld niet. Dit is een evenement in het teken van luchtballonnen, met lasershows en een nightglow.

 
  • Veilig op vakantie
  • Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Afhaalservice restaurants
  • Geen onverwachte kosten
  • Veilig en online betalen
  • Betrouwbare reviews
 
6872 beoordelingen
8,8

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,8.