• Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Veilig op vakantie
 
Bij aankomst op vrijdag of maandag zijn de meeste vakantiehuizen beschikbaar. 
 
 

Friesland

In Friesland raak je niet snel uitgekeken. Er is veel te doen en te beleven. Het is een actieve provincie. In de zomer kun je varen, schaatsen in de winter en bij eb kun je wadlopen in de Waddenzee. Bekende plaatsen in Friesland zijn Leeuwarden, Heerenveen en Sneek. Andere plaatsjes die het bezoeken waard zijn, zijn Harlingen, Stavoren en Hindeloopen. Friesland staat verder bekend om de Elfstedentocht. Ook behoren vier van de vijf Waddeneilanden tot Friesland. Friesland is goed met het openbaar vervoer te bereiken, maar ook via autowegen of de Afsluitdijk.

Leeuwarden
Leeuwarden is de hoofdstad van de provincie Friesland. De stad is bekend vanwege het historische stadscentrum. De Oldehove toren is waarschijnlijk het meest bekende gebouw van de binnenstad. De Oldehove toren wordt ook wel de Nederlandse toren van Pisa genoemd. De grachten in de stad geven een charme. In Leeuwarden kun je goed slagen met het jagen op koopjes en er is een bruisend nachtleven. Verder is Leeuwarden bekend doordat het de geboorteplaats is van kunstenaar M.C. Escher. Qua musea kun je in Leeuwarden naar het natuurmuseum Fryslân, het Fries Museum en het Keramiekmuseum. Verder vindt er jaarlijks, op Hemelvaartsdag, de bloemetjesmarkt plaats.

Heerenveen
Heerenveen is een echt Friese plaats. Heerenveen heeft diverse historische straten en gebouwen. Een van de monumenten die je zeker niet mag missen is "De Crackstate". Een prachtig gebouw omgeven door een gracht, gebouwd in 1648 door Johannes Sytses Crack. Tegenwoordig worden dergelijke "stins", namelijk forten of landhuizen, gebruikt als gemeentehuizen en trouwzalen. En de "Oenemastate" gelegen aan het stadsplein is een prachtige "stins" waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1640. Ook dit gebouw is een bezichtiging waard! Daarnaast heeft het tegenwoordig een prachtig café, zodat je je tour kunt combineren met een kopje koffie of een typisch Friese kruidenlikeur. Ten slotte is de beroemde "Molen Welgelegen" ook een monument dat je eens kunt gaan bekijken. De fabriek was vroeger een mais-, graan- en pelfabriek en is sinds de 15e eeuw de enige overgebleven fabriek in een serie van 17 fabrieken in Heerenveen. Maar, naast de rijke historie, is Heerenveen ook een goede plaats om te winkelen.

Sneek
In Sneek draait alles om watersport, althans veel. Het is de watersporthoofdstad van Friesland. Het kampioenschap van skûtsjesilen vindt hier plaats, dit zijn zeilwedstrijden. Ook vindt het grootste binnenwater evenement van Europa hier plaats. Dit is de Sneekweek. De Sneekweek vindt ieder jaar plaats in augustus. De sfeer van de Sneekweek is al net zo bekend als de zeilwedstrijden zelf. Er worden meerdere feestelijke activiteiten georganiseerd.

Harlingen
Harlingen is een van de Elfstedentochtsteden. Het is dé havenstad van Friesland. Je kunt hier de haven, de grachten en oude pakhuizen bekijken. In Harlingen is het in de zomer meestal gezellig druk. Ook worden er de jaarlijkse Harlinger Visserijdagen gehouden. Tijdens deze dagen staat de stad in het teken van feest en kun je genieten van muziek, kermis en gastronomie. Vanaf Harlingen kun je ook de veerpont nemen naar de eilanden Terschelling en Vlieland.

Hindeloopen
Bij een bezoek aan Hindeloopen stap je terug in de tijd. Het is een scheepsvaart stadje aan de oevers van het IJsselmeer. Het centrum van het oude binnenstadje heeft een overzichtelijk labyrint, van oude straatjes, grachten en houten bruggetjes, die prima te voet of met de fiets te verkennen zijn. Hindeloopen is een van de Elfstedentochtsteden. Het mooie van Hindeloopen is dat de tradities nog volop in ere worden gehouden.

Workum
Sommigen noemen Workum het mooiste stadje van de Elfstedentochtsteden. Workum heeft prachtige gevels, monumentale gebouwen en een waterrijke omgeving. Voor kunstliefhebbers is er het Jopie Huisman Museum. In het Jopie Huisman Museum ontmoet je de bekendste Workum-bewoner. Jopie Huisman is een autodidactisch schilder, bekend om zijn realistische werken. Hij legde liefdevol gewone mensen en scènes vast op het doek. Het wordt aanbevolen om een audiotour te maken om deze specifieke schilder beter te begrijpen. Verder kun je in Workum leuke boetiekjes en gezellige terrasjes vinden.

Andere steden
Er zijn nog genoeg andere plaatsen in Friesland die een bezoek zeker waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan Elfstedensteden IJlst, Sloten, Franeker, Dokkum, Bolsward of Stavoren. Bij het dorpje Lemmer vind je het Woudagemaal. Het Woudagemaal heeft een plaatsje bemachtigd op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Woudagemaal werd ontworpen om het overtollige water uit Friesland weg te pompen. Tegenwoordig wordt het stoomgemaal nog eenmaal per jaar een week gebruikt en opengesteld voor publiek.

Waddeneilanden
Verder is vanuit Friesland een bezoekje aan de Waddeneiland een goede aanrader. Ieder eiland is uniek en heeft zijn eigen kenmerken. Verder kun je bij eb vanaf Friesland ook wadlopen, een bijzondere activiteit.

 
  • Veilig op vakantie
  • Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Afhaalservice restaurants
  • Geen onverwachte kosten
  • Veilig en online betalen
  • Betrouwbare reviews
 
6872 beoordelingen
8,8

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,8.