• Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Veilig op vakantie
 
Bij aankomst op vrijdag of maandag zijn de meeste vakantiehuizen beschikbaar. 
 
 

Flevoland

Flevoland is het grootste inpolderingsproject ooit. Het is een gehele provincie die toegevoegd is aan Nederland. Hierdoor zijn bijzondere natuurgebieden ontstaan zoals de Oostvaardersplassen en Horsterwold. De steden in Flevoland zijn van moderne architectuur. Er zijn musea te vinden voor jong en oud en het grootste bloembollengebied van Nederland ligt op Flevoland.

Almere
Almere werd gebouwd met de insteek om plaats te bieden aan de snelgroeiende bevolking van Amsterdam. Inmiddels is het een ruim opgezette stad. Een bezoekje aan Almere is jouw tijd zeker waard. Almere is geschikt voor ieder seizoen. Je kunt goed slagen in het nieuwe winkelcentrum met meer dan 400 winkels. Verder is Almere ideaal voor watersportliefhebbers. De stad biedt namelijk het grootste catamaranstrand van Nederland. Voor surfliefhebbers is er zeker voldoende ruimte.

Lelystad
Lelystad is de hoofdstad van de provincie Flevoland. De stad is vernoemd naar Cornelis Lely, de man die het mogelijk maakte om de Zuiderzee af te sluiten. Lelystad is een fraaie stad met bijzondere architectuur en prachtige natuurgebieden. Lelystad biedt veel vermaak voor jong en oud. Water staat centraal in deze stad. Je kunt bijvoorbeeld de Bataviahaven bezichtigen, dit is het hart van de voormalige Zuiderzee. In de zomer is het heerlijk om te genieten aan een van de strandjes. Houtribhoekstrand is het grootste strand. Lelystad is verder een ideale bestemming voor het shoppen van koopjes. Je vindt hier de Batavia Stad Fashion Outlet. Je koopt hier maar liefst 250 merken tegen kortingen tot 70%.

Urk en Schokland
Urk is een eeuwenoud vissersdorp. Urk en Schokland liggen beide op het noordelijke schiereiland van Flevoland. In Urk nodigen de gezellige terrasjes uit voor een drankje. Haal in dit dorpje een lekker visje. Verder is het de moeite waard om de vuurtoren van Urk te bezoeken. Vanaf Urk kun je met de veerboot of originele vissersboot naar Enkhuizen, dit is een ervaring op zich. Niet ver van Urk vind je Schokland. Schokland is een voormalig eiland in de Zuiderzee en wordt gezien als hét symbool van de Nederlandse strijd tegen het water. Het is een bijzondere plek waar vooral de natuur de moeite waard is.

Oostvaardersplassen
De Oostvaardersplassen zijn een van de meest ongerepte natuurgebieden van Europa. Het gebied is onderdeel van het Nationaal Park Nieuw Land. Door het droogleggen van Flevoland is dit gebied omgetoverd tot een prachtig moerasgebied. Hierdoor vind je er veel verschillende vogels. De dijken in dit gebied worden zelfs wel ‘vogelboulevards’ genoemd. Verder heb je in de Oostvaardersplassen ook de kans om de grootste kudde wilde paarden van Europa te spotten.

De tulpenroute
In de Noordoostpolder vind je de langste tulpenroute van Nederland. Door National Geographic werd deze route zelfs vernoemd tot een van de mooiste autoroutes ter wereld. Ontsnap de drukte van de Keukenhof, maar bezoek de tulpenroute op Flevoland. De autoroute is meer dan 100 kilometer, waarbij je langs prachtige uitzichten rijdt. Het is de kleurrijkste autoroute van Nederland. Je kunt natuurlijk (een deel van) de route afleggen met de fiets of te voet. Een voorbeeld is de ‘tuinenroute’, van 19 kilometer.

Batavialand
Batavialand is een erfgoedpark over water en land in Nederland. Je wordt meegenomen in de wereld van historische scheepsbouw in de Gouden Eeuw. Je leert hier over de VOC en vrijwilligers zijn er om jou er alles over te vertellen. Verder vind je hier het grootste wrakkenkerkhof ter wereld. De meer dan 450 wrakken die in Flevoland gevonden zijn, kun je nog altijd herkennen aan de palen die er bovenuit steken.

Walibi
Walibi is een van de grootste en bekendste attractieparken van Nederland. Het biedt meer dan 30 spectaculaire attracties voor alle leeftijdscategorieën. Het pretpark is vooral een aanrader als je van achtbanen houdt. Toch is er ook genoeg te doen voor de allerkleinsten, zodat iedereen een leuke dag uit heeft. Het park is gelegen in Biddinghuizen. Ieder jaar in augustus wordt in Biddinghuizen het festival Lowlands georganiseerd. Dit festival ligt dan naast Walibi. Lowlands is een driedaags muziekfestival.

HISWA te water
HISWA te water is een evenement voor alle waterliefhebbers. De HISWA Boat show opent jaarlijks in maart het watersportseizoen en sluit het watersportseizoen in september. Het evenement wordt gehouden in Lelystad, in de Bataviahaven. Tijdens HISWA te water kun je alles beleven op het water en de kade. Het is de enige in-water bootshow van Nederland. Je kunt de nieuwste water gadgets verkennen. Het evenement is voor jong en oud. Voor kinderen zijn er zeillessen en je kunt zelf ook proeflessen nemen. Of bezichtig de spannende wedstrijden.

Waarom boeken via ons

  • Veilig op vakantie
  • Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Afhaalservice restaurants
  • Geen onverwachte kosten
  • Veilig en online betalen
  • Betrouwbare reviews
 
 
6872 beoordelingen
8,8

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,8.