• Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Veilig op vakantie
 
Bij aankomst op vrijdag of maandag zijn de meeste vakantiehuizen beschikbaar. 
 
 

Drenthe

Drenthe is de provincie met het laagste inwonertal. Ongeveer een half miljoen mensen wonen in Drenthe. Drenthe is dan ook een grote oase aan rust. De natuur is er prachtig. Je vindt er veenmoerassen, heidevelden en zandverstuivingen. Als je naar Drenthe gaat, mag je de hunebedden natuurlijk niet missen. Bekende steden in Drenthe zijn Assen, Coevorden en Emmen.

Assen
Assen is de hoofdstad van de provincie Drenthe. De stad is gelegen in het noorden van de provincie. Het is een geweldige uitvalsbasis voor het verkennen van de omringende natuurgebieden. De stad zelf kun je makkelijk in een middag ontdekken. In de binnenhaven van de stad kun je heerlijk genieten van een hapje of drankje. Mocht je meer willen weten over de geschiedenis van de provincie Drenthe, dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Drents museum.

TT Circuit Assen
De TT van Assen betekent voor motorfans wat Monaco betekent voor fans van Formule 1 en Wimbledon voor tennisliefhebbers. Zowel de racers als de bezoekers zien het TT Circuit Assen als een van de beste ter wereld. Bij het circuit zijn 56.000 zitplaatsen aanwezig. De TT van Assen wordt van oudsher georganiseerd op de laatste zaterdag van juni. Mocht je in eind juni in Assen zijn, bemachtig dan op tijd een ticket.

Coevorden
Coevorden is het oudste plaatsje van de provincie Drenthe. Tijdens tijden van rijkdom en welvaart werden hier prachtige huizen, monumenten en het enige kasteel van Drenthe gebouwd. Dit kasteel is het Kasteel Coevorden. Vandaag de dag kun je dit kasteel nog steeds bezoeken. De beste manier om deze historische stad te beleven, is door het maken van een stadswandeling. Sla dan zeker de synagoge, kasteel Coevorden en het Arsenaal niet over. In het Arsenaal zitten tegenwoordig het Stedelijk Museum, de bibliotheek en het VVV-kantoor.

Dwingeloo
Dwingeloo is het typisch dorpje van Drenthe. Het is een gemoedelijk dorp vlakbij het Dwingelderveld. Het dorpje zelf heeft een bijzondere kerk. De kerktoren heeft een zogenoemde ui-vorm. De kerk heet de Sint Nicolaaskerk. Mocht je dus het typisch Drentse willen verkennen, is Dwingeloo een goede optie.

Het Dwingelderveld
Geurige bossen, bloeiende heide en stuifzandvlaktes. In Nationaal Park Dwingelderveld vind je alle bezienswaardigheden. In dit natuurgebied liggen de Kraloërheide en de Dwingelose Heide. Het Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste aaneengesloten vochtige heidegebied in Noordwest-Europa. Dit prachtige natuurgebied is ook het leefgebied voor zeldzame planten, allerlei vogels, vlinders en reptielen. Het Dwingelderveld kun je het best verkennen met een fiets of lopend. 

De Drentsche Aa
De Drentsche Aa is de laatste beek die vandaag de dag nog steeds vrij meandert. Het gebied wordt al eeuwenlang gebruikt als landbouwgrond. In het gehele gebied bevinden zich zestien kleine dorpjes. In het gehele gebied vind je ook hunebedden of oude Saksische boerderijen. Om dit mooie natuurgebied te verkennen, kun je het best wandelen of fietsen. Passeer dan de beekdalen en graslanden en neem de mooie uitzichten in je op.

Hunebedden
Hunebedden zijn natuurlijk het symbool van de provincie Drenthe. Ze werden 5000 jaar geleden gebouwd door boerenstammen. 54 van deze graven hebben de tand des tijds doorstaan. Elk hunebed is een tombe gemaakt van enorme, massieve stenen. Deze stenen zijn overblijfselen van de voorlaatste ijstijd en wegen elk tot wel 40 ton. Vroeger werd gedacht dat deze hunebedden gebouwd werden door reuzen. Ongeveer 3000 jaar geleden voor Christus werden deze bijzondere hunebedden gebouwd. In Borger kun je het Hunebedcentrum bezoeken. Het Hunebedcentrum staat naast het grootst overgebleven hunebed. 

Fietsroutes in Drenthe
In Drenthe zijn meerdere fietsroutes uitgestippeld. Zo kun je bijvoorbeeld een fietsroute afleggen door het Nationaal Park Drentsche Aa. De route is 32 kilometer. Je ziet een groot gedeelte van het Nationaal Park en je passeert onder andere Landgoed Schipborg. Een andere fietsroute die je kunt maken is een fietsroute door het Dwingelderveld. Deze route is 45 kilometer lang. Hier zie je weidse velden met schaapskuddes, bossen en eeuwenoude dorpjes. Het startpunt is in Dwingeloo. In Drenthe zijn ook een aantal ‘kinderfietsroutes’ uitgezet. Deze fietsroutes zijn wat korter. Ze variëren van 11 tot 17 kilometer.

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen
Het motto van WILDLANDS is, maak een wereldreis in één dag. Verken de jungle per boot of te voet en leer de olifantenfamilie kennen. Bekijk neushoorns en giraffen van dichtbij tijdens een trucksafari door de savanne. Bezoek de nieuwe Raccoon Creek, ga op een poolexpeditie en sta oog in oog met ijsberen en pinguïns. In WILDLANDS reis je de wereld rond. Het WILDLANDS Adventure Zoo is redelijk nieuw. Andere parken in Drenthe zijn Plopsa Coevorden en het Veenpark.
 

 
  • Veilig op vakantie
  • Direct boeken bij het park
  • Laagste prijsgarantie
  • Afhaalservice restaurants
  • Geen onverwachte kosten
  • Veilig en online betalen
  • Betrouwbare reviews
 
6872 beoordelingen
8,8

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,8.