COVID-19 en uw vakantie 

De wereldwijde impact van het Coronavirus raakt ons allemaal. Deze uitzonderlijke situatie brengt veel onzekerheid met zich mee. Wij doen ons uiterste best om uw zorgen zoveel mogelijk weg te nemen. Een veilig verblijf is onze hoogste prioriteit. Heeft u binnenkort een verblijf gepland bij of bent u dat van plan? Wij informeren u graag over de recente ontwikkelingen en wat dat betekent voor uw vakantie:

Update 15 Oktober 2020 19:00

Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en volgen de officiële aanbevelingen op van het RIVM en de Veiligheidsregio Zeeland. Op deze pagina houden we u zo goed mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wij verwijzen u echter ook naar de website www.rivm.nl met de actuele aanbevelingen en voorschriften.

Mocht uw vakantie om onderstaande redenen door het Coronavirus niet kunnen doorgaan, dan bieden wij u de flexibiliteit om uw vakantie om te boeken naar een andere periode in 2020/2021 of u kunt een voucher aanvragen in het geval van:

  • Een gesloten grens
  • Negatief reisadvies naar Zeeland
  • Quarantaineplicht bij aan en/of terugkomst in combinatie met een negatief reisadvies

Bovenstaande dient op de officiële website van de Nederlandse overheid of overheid van het land van herkomst te worden gecommuniceerd. 

Het totaalbedrag van de boeking blijft gelijk of wordt hoger. Als de gewijzigde boeking duurder wordt, dan betaalt u het verschil extra.

Voor al het overige blijven onze algemene voorwaarden van kracht.

Op vakantie in Zeeland

Voor iedereen in Nederland geldt: houd u aan de basisregels, zoals 1,5 meter afstand houden en vaak uw handen wassen. Iedereen laat zich testen bij klachten die lijken op corona.

Reizen binnen Zeeland

U kunt overal in Zeeland op vakantie. Reis op de plek waar u bent zo min mogelijk. Er zijn geen extra beperkingen voor regio’s waar het aantal besmettingen hoger is. Door op minder plekken te komen, is er minder contact met anderen. Zo kan het virus zich minder snel verspreiden.

Het is belangrijk om drukte te vermijden, dus houd daar rekening mee bij de keuze voor uw bestemming. Denk ook eens aan andere regio’s of steden in plaats van de grote toeristische trekpleisters. 

Mag ik nog op vakantie naar Zeeland?

Het is mogelijk om een camping, vakantiehuis of hotel in Zeeland te bezoeken. Blijf wel zoveel mogelijk op uw vakantieadres, reis zo min mogelijk en beperk het aantal uitstapjes.

Kan ik met meerdere gezinnen in een vakantiehuis of hotelkamer in Zeeland ?

Een gezelschap mag bestaan uit maximaal 4 personen (exclusief kinderen t/m 12 jaar), tenzij het bestaat uit een huishouden. Het is dus ook niet mogelijk om met meer dan 4 personen (m.u.v. eigen huishouding) een vakantiewoning of kamer te huren of te verhuren.

Kan ik een vakantiehuisje kosteloos annuleren vanwege coronamaatregelen ?

Als een accommodatie open is, dan kan de aanbieder in principe de dienst leveren en moet u gewoon betalen. Als een accommodatie niet bezocht kan worden vanwege coronamaatregelen, dan adviseren we u om in overleg met ons tot een passende oplossing te komen.

Bijvoorbeeld als u met een groep bent van meer dan 4 personen, tenzij het gezelschap uit een huishouden bestaat. U en de accommodatie zijn beiden verantwoordelijk voor het naleven van de coronamaatregelen.

Kan ik naar bijvoorbeeld het zwembad of restaurant van een hotel, camping en vakantiepark in Zeeland?

U kunt naar een zwembad van of restaurant van een hotel, camping en vakantiepark in Zeeland.

Voor binnenzwembaden geldt:

- Geen maximum aantal personen als iedereen 1,5 meter afstand van elkaar kan houden;
- Een maximum van 30 personen of minder als niet iedereen op 1,5 meter afstand kan houden van elkaar.
- Bij buitenzwembaden geldt geen maximaal aantal personen, als er 1.5 meter afstand gehouden kan worden.

Cafés en restaurants moeten zich houden aan de regels voor de horeca.